lauantai 5. tammikuuta 2013Joka vuosi näihin aikoihin siivoan ja päivitän kotisivut perusteellisemmin; turhat kuvat pois tilaa viemästä ja vuoden tekstit koneen muistiin ja sieltä tikulle ( jotta niitä voi sitten vanhana lueskella:D)

Tässä satunnaisia otantoja vuodesta 2012:

Koiristamme Iina nukkui pois heinäkuussa massiivisten vatsaongelmien vuoksi. Rulla kuvattiin keväällä ja todettiin ettei se ole jalostuskoira. Kasvattajalta tullut tieto sukurasitteista (epilepsia) varmisti päätöksen ja Rulla steriloitiin joulukuussa. 
Äitienpäivänä kävimme katsomassa yhtä lapinkoirapentuetta, josta valitettavasti ei löytynyt meille vauvaa. Samaa sukua seuraten saimme emän kasvattajalta tiedon toisesta pentueesta,  ja niin syntyi meidän oma Nekku elokuun alussa. Neiti täyttää nyt 5 kk ja on ollut meille se vuoden kohokohta kaikin puolin. Sopii meille kuin " nenä päähän ". On alusta asti ollut laumassa kuin kotonaan; särmää on sopivasti ja vilkkautta löytyy.  Muuten luonne on mitä tasapainoisin. Omaan silmään kauniskin vielä, mitäpä voisi enää enempää toivoa.

Tämä vuosi oli kanilassa huomattavasti hiljaisempi kuin vuosi 2011. Vuoden alussa olin hyvin tyytyväinen jalostuskanihini ja kirjoitinkin,  että kriteerit kotiinjätettäville ovat kovat. Niin siinä kävi -  vannomatta paras...osa nuorista jäi kuitenkin kotiin :) Pisteet saivat näyttelyistä kaikki niistä, Hefaistos ja Tuulenpuuska jopa sertin. Tästä jatketaan. 
Vanhoista jalostuskaneistani Herbert sairasti lievästi takajaloistaan jo keväällä ja kesän aikana tilanne näytti jo hetken paremmalta kunnes sen kunto romahti lopullisesti,  ja jouduimme luopumaan siitä. Ihan ensimmäinen kanimme, leikattu luonnonkeltainen kääpiöluppauros Havanitan Arhippa vielä vain mennä porskuttaa, ikää mittariin tulee maaliskuussa 7 vuotta.
Syyskuussa teimme turistimatkan Borlängen näyttelyyn ja toimme sieltä kotiin kaksi luonnonharmaata jalostusluppaa, uroksen  ja naaraan, jonka suvussa on myös keltapunaista isän puolelta. Näiden jälkeläisiä syntyy kesän aikana.

Kevään jalostussuunnitemat ovat työn alla.. Valmistuvat lähiaikoina ja ensimmäiset  astutukset pitäisi toteuttaa tämän kuun lopulla. Kevättä kohti mennään jo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti