keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Hellettä, heinäntekoa ja matkustelua


Auringonpaistetta on riittänyt, i-k-i-n-ä ei ole ollut näin hyviä heinäntekokelejä. Niittoleikkurilla kun niittää aamupäivästä niin illasta saa ajaa jo ylisille, Rinteessä heinä kuivaa ennätysajassa kun vielä niin hyvin on tuullutkin joka päivä. Heinähän on meillä niittyheinää jossa on seassa vähän sitä sun tätä, pois ei lajitella mitään. Ja kanit tykkää :) Mie vielä heitin keväällä vähän apulantaa alkukasvun vauhdittamiseksi ja sitä nyt sitten on mitä kuivata.

Nurinkuriset ovat saaneet tänä vuonna ennätysmäärän uusia kaneja joukkoon. Alkukesällä tuli kaksi Töminää,  Brie (94,5 p) ja Walkosuklaa (2*95p) ja nyt viime viikonloppuna yhdistetyllä loma-ja kaninhakureissulla kävimme 500 km päästä hakemassa kaksi aikuista ja kaksi luppamuksua. Ilmajoelta  tuli kolme vihervaaralaista, keltapunainen aikuinen naaras, luonnonharmaa pikku-ukko ja valkoinen ps pikkuneiti, ja vielä joukon jatkoksi Usvametsän Pietro, väriltään luonnonkeltainen viittakuvio ja rekattu pistein 93,5.


kuvassa Vihervaaran Quulas

Tämän kesän poikasistakin kotiinjäävät on valittu ja osa vielä vähän seurannassa :)

Ongelmia on tuottanut poikueissa hieman yllättäen esiin tupsahtanut soopeligeeni, joten soopeinpaljastimen hommaa hoitamaan tuli tämä valkoinen ps naaras. On vasta 9-viikkoinen,  tovin saa vielä kasvaa ennenkuin töihin pääsee.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti