maanantai 30. joulukuuta 2013

Vuosi lähenee loppuaan..


Blogiteksti on roikkunut luonnoksena koko joululoman , nyt siis etenee julkiseksi asti, siksi "eilen oli jouluaatto"....

Eilen oli jouluaatto ja nyt jo mietteet ovat vuoden lopussa. Selasin vuoden aikan ottamiani kuvia. Tapahtumista mieleenpainuvin oli Nekun hieno menestys Joensuun näyttelyssä. Aivan mahtavaa että sain kokea moisen.
Nyt onkin kevät pyhitetty näyttelyturneelle, 5-ryhmän näyttelyitä kun on tässä lähiseudulla ihan kivasti. Varmuuden vuoksi syötimme joulupuuron kattilaan jääneen onnenmantelin neidille ihan varmuuden vuoksi, ettei kovasti toivomamme toinen serti jää ainakaan sen takia saamatta..  :)

Olen ollut muuten kyllä tyytyväinen koiriimme. Jade on hienosti selvinnyt operaatioista, viimeisimpänä nisäkasvaimen poisto. Ja millainen joulu meille olisikaan tullut jos karkureissu olisi päättynyt toisin syyskuussa. Suojelusenkeli on ollut matkassamme vuonna 2013.

Paras joululahjamme on kuitenkin asunut luonamme kohta kuukauden. "Kummipoikani"Ruupertin ja Pirjon ihanan Kiian lapsi, leotyttö Ilona, muutti meille marraskuussa. Ilona on Venlan oma pentu johon Pirjolla on täysi jalostusoikeus. Nimensä veroinen iloinen reipas pentu, oikea rakkauspakkaus ♥,  joka kasvaa kovaa kyytiä. Tullessaan oli Täkki-kissan kokoinen, ja nyt 12-viikkoisena jo kokoa lapinkoira.

Vuoteen on mahtunut myös surua ja kyyneleitä, huonokuntoisena kotia vaihtaneen Fionan siskon, leokasvattimme muodossa. Onneksi kaikki on nyt hyvin, hän saa kuntoutua ja elää arvoistansa elämää uudessa perheessään. Tämä on saanut pohtimaan eläimenomistajia ihan yleensä ja heidän motiivejaan ja halua (tai sen puutetta) pitää eläintä hyvin koko sen loppuelämä. En millään jaksa ymmärtää tällaista ja henkisesti kasvattajana tämä on ollut myös todella kova pala. 

Kanit kävivät kääntymässä Helsingin näyttelyssä, kaikki kaksi urosta saivat odotetut pisteet. Kun ei ole kylmää, ei ole tarvetta tehdä turkkiakaan..
Kanilassamme kääpiöluppapentueita syntyy keväällä seuraavan kerran. Näin keskitalvella mammat saavat pitää lomaa. Toivottavasti hieman hukassa ollut into kaniharrastukseen palaa jälleen auringon ja kevään myötä :) Jalostussuunnitelman vuodelle 2014 sain tehtyä, pienellä hienosäädöllä varmaan etenee ihan toteutukseen asti.

Näiden kuulumisten myötä haluamme toivottaa kaikille oikein hyvää alkavaa vuotta 2014 ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti