lauantai 28. syyskuuta 2013

Näyttelykausi avattu


Ensimmäinen syksyn näyttelyistä oli Kontiolahdella eilen. Meidän lupat syntyivät tänä keväänä niin myöhään ettei A-luokan kaneja ollut sinne ilmoittaa kuin kaksi. Lisäksi yksi naaras lähti nuorten luokkaan. Tosin edellisenä päivänä sain melkein harmaita hiuksia, karvanvaihtoisina ne eivät olleet mikään mieltä ylentävä näky. Tuumasin jo hetken etten vie niitä lainkaan, turkista kun tulee suurin osa pisteistä. Kuitenkin mukaan lähtivät, kun oli ilmoitettu. Tuomari antoi kuitenkin kahdelle 93p ja yksi, se "pahin tapaus" sai ihan oikeutetusti huimat 91p.  Onpahan nyt kausi avattu :) 
Seuraavaksi suunnitelmissa Helsinkiä ja Jyväskylän suuntaa. Sinne jo ehtii useampi kasvaa aikuiseksi ja kasvattaa turkkejaan.

Jännittävä viikko on edessa. Ensimmäiset luonnonkeltaisen suvun lupat pitäisi syntyä tiistaina. Toinen naaraista on selvästi kantava ja maha on suuri mutta toinen naaras näyttäisi tyhjältä. Niin se näytti kyllä viimeksikin ja poikasia teki silti.

Meidän Jadesta olen ollut kovin huolissani, sen henkinen kunto ei ole palautunut hyvin karkureissun jälkeen. Lievää eroahdistusta on ollut ja pimeässä huomaa selvästi että epävarmuus lisääntyy. On tosin ollut aina stressiherkkä koira, mutta nyt se näkyy vielä selvemmin. Onhan tapahtuneesta vasta kaksi viikkoa, eikä kukaan voi meille kertoa mitä Jade on matkoillaan kokenut. Voin vain kuvitella mitä sen päässä on liikkunut kun se huomasi ettei löydä enää takaisin luoksemme metsässä. Toivottavasti aika korjaa haavat, on vain sydäntäsärkevää katsoa koiraa joka pelkää häviävänsä joka hetki, ollessaan kotipihan ulkopuolella.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti