torstai 13. kesäkuuta 2013

On ne niin fiksuja..

Taas tuli todistettua miten fiksuja koiria nuo lappalaiset ovat. Oltiin nyt aamulla aikaisin koko porukka (minä ja koirat) syöttelemässä pupuja. Pois lähtiessä sanoilla "lähetään kahvinkeittoon" lauma yleensä kipittää ulos navetasta, mutta tällä kertaa Rulla ei tule,  vaan makaa maassa kysyvä ilme naamalla. Mie kysyn että "mikä nyt?",   osoittaa kuonolla nurkkaan ja sieltä kuormalavan takaa pomppii yhden poikueen pikkupupu kuin luvan saaneena,  että nyt pitää tulla esiin:) Reikä häkin alalaidassa on korjattu ja pentu palautettu mammansa tykö. 

Meillä on lainassa luonnonharmaa ruotsintuonti uros Milperi joka tuli tuomaan uutta verta kiertoteitse chinchillajalostukseen. Sen ensimmäinen poikue tuotti hyvää turkkia,  mutta malli olikin sitten ihan jotain ei-toivottua. Pähkäilin ja taas pähkäilin sille uutta naarasta ja laitoin sen sitten chinchillatytölle toiveena, josko se nyt edes jotain tekisi. Toissayönä oli sitten Tuulenpuuska tehnyt vauvat ja eilen ihmettelin kuinka nälkäinen se on, tänä aamuna kurkkasin pesään... siellä oli KAHDEKSAN pentua. Ei ihme jos on nälkä! Varmaan on tuon imetyssession jälkeen kuin ruttuinen rusina, ensikertalainen kun on vielä. No, on ainakin valinnanvaraa josko sieltä yksi hyvä edes tulisi, kahdesta 95p kanista:)

Käytin kanikakarat poikueittain ulkona totuttelemassa aurinkoon ja korkeaan heinään ulkoiluaitauksessa. Kyllä ne nauttivat kun tekivät sinne polkujaan, eikä aurinkokaan haitannut kun  heinän alla varjoa. 
Samalla vähän treenattiin pöydällä oloa jälleen kerran.Heinää meillä riittää ja se myös maistuu hyvin kuten kuvasta voi päätellä:)
1 kommentti:

  1. Voi eei he ovat lutusia! Meillä nurinkurin pikkupiialla menee täällä hyvin. Meille tuli bichon frise koiranpentu keväällä ja kovin tahtoisi leikkiä kanien kanssa :)Silkillä alkoi vähän tuo paino nousta alkukeväästä, mutta nyt kun on juossut koiran kanssa ahkeraan niin on taas solakassa kunnossa :) Hän on edelleen yhtä pehmokarvainen, kun melkein vuosi sitten meille tullessaan! Pari viikkoa sitten jouduttiin käymään lääkärissä ja todettiin pisutulehdus ja kuumetta. Minä sitten pakkosyötin porkkanasosetta, kun ei itse syönyt niin tokeni parissa päivässä ja nyt on taas oma itsensä... Kyllä kanit on vaan niin helluja ♥

    VastaaPoista