tiistai 30. lokakuuta 2012

Tilannekatsaus


Kuva on otettu viime viikon lopulla, eilen satoi meillekin ensilumi. Nekku on päästetty irti, liikuntarajoitus jalan osalta on ohi ja nyt kehitetetään lihasta takaisin. Ravaaminen alkaa sujua alkukankeuden jälkeen, oli aluksi letkajenkka tyyliin" yks-kaks-hyppy". Tässä muutama tilannekuva, meillä siis touhutaan entiseen malliin.

 
 
 
Kun yksi alkaa olla kunnossa niin toinen sitten ei... Viikonloppuna työllisti toinen vanhoista luppanaaraistamme. Massiivinen karvanvaihto vei osan karvoista myös suolistoon harjauksesta huolimalla ja homma oli selvä, suolitukos. Aikoinaan ihan ensimmäinen sertikanini Bingo meni syömättömäksi ja se kuoli parin päivän jälkeen ananasmehusta huolimatta. Silloin päätin että tämä on ensimmäinen ja viimeinen tätä laatua! Meillä hoidetaankin nykyisin tuollaiset potilaat hieman toisin; lääkkeenä parafiiniöljy ja vauvan marja-tai hedelmäsose. Bingo kuoli vuonna 2008 eikä sen jälkeen tällä metodilla ole menetyksiä tullut.Meidän kanimäärällämme tukoksia tai suolistohäiriöitä sattuu silloin tällöin, vuosittain yksi tai kaksi.Toimia pitää heti, jos kani on yhtään huonovointisen näköinen eikä syö. Cardemumman kohdalla meni vähän toista vuorokautta kun tilanne korjautui. Onneksi näin.
 
Kanilan tämän vuoden viimeiset luppalapset muuttivat uusiin koteihin Helsinkiin ja Huittisiin. Paimenpojasta tuli Repa ja Pikkupiiasta Silkki. Silkillä seuralaisena hermeliinipoika Helmeri. Heidän kuulumisiaan voi seurata Hennan blogista.
 
Äijälän näyttelyn viimeinen ilmopäivä lähestyy, postitin kaavakkeet meidän osalta jo eilen. Tällä kertaa oli selvät kuviot ketä sinne lähtee, karvanvaihdot ovat nyt  ohi onneksi.
Olen lähettänyt pyynnön poistaa kasvattajatietomme Leonetistä eli Leonbergiyhdistyksen kotisivuilta. Kaksi ihanaa leoa kotona riittää meille tällä hetkellä ja kun niistä aika jättää, haluaisin antaa kodin jollekin rescue-leolle. Tiedän,  että osaamme puhua koiraa sen verran hyvin että sellaisenkin kanssa tulemme pärjäämään.
..ja kuka tietää, jos tuulet ovat suotuisat, kennelnimellemme voisi joskus tulevaisuudessa syntyä pentueellinen suomenlapinkoiria:)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti