lauantai 29. syyskuuta 2012

Nurinkuristen kuulumisia


Syksy on tullut. Kaikki kanimme asuvat jo sisällä kanilassa. En inhoa mitään niin paljon kun hoitaa pitkäkorvia otsalampun valossa ulkona hämärässä. Siirsin myös tallin puolelta aikuiset urokset sisälle, olivat hyvin mielissään päästessään tyttöjen lähelle:)

Kokeilin alkuvuonna useita eri rehuvaihtoehtoja ja tämä tuleva sisäruokintakausi mennään kuitenkin entiseen malliin Primo kasvatus-pelletillä. Parempaa vaihtoehtoa ei löytynyt. Muutosta ruokintaan tulee sen verran, että heinä tulee nyt lannoitetulta pellolta, eikä ole luonnonheinänä kuten aikaisempina kesinä. Paalin koko on myös hieman eri kun Jaska oli asiakasystävällisesti tehneet niistä kustannustehokkaita.. eli julmetun suuria!
Purun hinta on hypännyt taivaisiin maatalouskaupassa joten siirryimme takaisin peräkärrypuruun. Sain hankittua myös suuren paalin olkea puuhapehkuksi kaneilla ja kuivikkeeksi vuohikarsinoihin. Ulkohäkeistä puolet odottaa vielä lopullista puhdistusta mutta muuten kaikki on valmista vaikka lumen tuloon.

Kasper kävi jalostuslainassa ja sai siellä toisella yrityksellä aikaan kuusi vauvaa. Esiin tuli koko uroksen geneettinen väriskaala: chinchilla, luonnonsininen, luonnonharmaa myös viitat näyttävät kuvioltaan olevan ok. Kävin katsomassa vauvat 3-viikkoisina ja kivalta näyttivät, vauhtia ainakin ritti. Kaivoimme niitä yksitellen esiin heinähäkistä, johon olivat muuttaneet.

Kotona kasvaa poikue, jossa viisi chinchilla pentua. Keväinen yhdistelmä uusittiin, koska haluan itselleni viittanaaraan sukua jatkamaan. Karva on näillä pidempi kuin edellisillä, mutta uskon että se vaihtuessaan muuttuu. Tiheyttä kuitenkin on. Ovat melkomoisia läskipäitä kuten isänsäkin.

Lainauros Milperistä on kolmen pennun porukka jotka ilmoitin Pieksämäelle poikueryhmään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti